loader
Foto

Galerie foto

Partea a doua a Festivalului de la Ghiroda la "Cântec și Poveste"

Cristian Pomohaci este invitatul special al Festivalului Concurs „Din Comoara Satului” de la Ghiroda!

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În cea de-a doua emisiune Cântec si Poveste dedicată Festivalului - Concurs “Din Comoara Satului” de la Ghiroda vă propunem întâlnirea generaţiilor în cântecul popular.

Tablouri muzicale gândite de etnomuzicologul Eugenia Florea şi puse în scenă cu ajutorul orchestrei ansamblului profesionist BANATUL din Timişoara ne aduc faţă în faţă înterpreţi consacraţi care au debutat în urmă cu două decenii tot pe scenele festivalurilor – concurs din ţară şi tineri laureati care asigură dăinuirea şi perpretuarea cântecului strămoşesc: Maria Butilă şi Ovidiu Furnea din Ardeal, Victoriţa Lăcătuşu şi Ionela Guzic din Oltenia, Elena Mândrescu şi Alexandru Brădăţan din Moldova – Bucovina.

Tabloul bănăţan aduce buchet de cântece de pe tot cuprinsul Banatului cu Zorica Savu, Ciprian Pop şi tânărul taragotist Radu Cuciurean.

Grupul folcloric DATINA din Ghiroda format din familii şi înfiinţat la iniţiativa primarului Doru Cădariu şi a maestrului coregraf Emilian Dumitru, ne bucură sufletele cu jocuri vechi din câmpia timişană.

Invitat special la ce-a de-a VII- a ediţie a Festivalului “Din comoara satului”, organizat de asociaţia PRO DATINA din Ghiroda este Cristian Pomohaci.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 18.06.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 21.06.2015 de la ora 19.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba germană *Studioul teritorial Timişoara (55’)

Producător Daniel Spătaru

* Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Studioul teritorial Cluj

* Alte minorităţi/ Cluj- Despre proiectul FACES OF COURAGE (52’)

Producător Maria Cinar-Jiga

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvr3