loader
Foto

Galerie foto

Paul Ilea, un muzician de SenSații tari

În 26 octombrie 2019, la TVR 3, de la ora 22.00, un „Remix” supercalifragilisticexpialigistic...

 

Remix

Paul Ilea a devenit cunoscut, în ultimii ani 90, prin Sensor, grup cu exprimare și geometrie variabilă, după o interesantă apariție cu trupa body music Hans N Feet, de pe lângă Academia de muzică din Cluj.

Cântase deopotrivă în corul Antifonia, dar și în formația rock Ipse. În ultimii ani, activitatea i s-a evazat, ajungând în anticamera concursului televizat „Vocea României” ca producător muzical, dar să  joace și teatru, pe propria muzică, la convocarea lui Gigi Căciuleanu.

(w882) paul ilea

Alături de trupa Sensor (acei percuționiști care cântau la butoaie, flexuri și alte cele) a făcut valuri atunci când Dan Chișu a adus-o în București, cu spectacole multimedia aparent eclectice, dar cu priză la producători și public. „Sakadat Extrasensorial” rămâne o bornă în show-business-ul nostru, că a avut stagiune la Teatrul „Bulandra” sau turneu prin țară și străinătate.

(w882) sensor 20

Discuri, videoclipuri, producții televizate, iar mai apoi, pe măsură ce trendurile muzicale s-au tot schimbat, trupa s-a transformat, a migrat și a cântat mai rar, în contexte în care liderul a fost solicitat și a compus în proiecte din ce în ce mai variate. În creuzetul său de la Kult Studio au prins viață show-uri de lasere pentru Cupa României la fotbal, spectacole grandioase ale unor Inna ori Loredana, concursuri televizate, dar și muzică de film și teatru-dans, ori workshop-uri inedite de publicitare în licee a Festivalului concurs „George Enescu”, alături de actorul Marius Manole.

(w882) gala ucin

Sub egida Sensor au fost lansate mai multe albume discografice, a apărut și entitatea Mongol (cu colaborări exotice precum recentul Zaotar - „Yele”). După discul lansat în primăvară, Paul a bifat în august cei 20 de ani trecuți de la înființare printr-un concert în amfiteatrul descoperit al Teatrului Național din București, alături de o formulă cu Laura Orian, Roxana Morar și Zsuzsana Cerveni. Prilejul ideal pentru un portret al liderului, un personaj care n-a mâncat jăratic, dar a făcut pionierat, a trecut de momente cheie, s-a reinventat și a compus muzică și show-uri... de SenSațiii tari!

(w882) afis 20 se

Credite foto: facebook, arhiva Paul Ilea

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3