loader
Foto

Galerie foto

Popas cu cântec şi joc - la Vălenii de Munte şi Letea Veche

Sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 19:00, la TVR 3 şi online pe TVR+, vă invităm la Festivalul Naţional de Folclor „Dor de munte” şi la întâlnirea cu interpreţii de cântec moldovenesc Oltiţa Todircă şi Nicu Chiriţă.

 

Miruna Ionescu
Adriana Deaconu
Popasuri folclorice

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Cuprinsă de dor de munte, echipa emisiunii „Popasuri folclorice” a pornit la drum, având ca destinaţie oraşul Vălenii de Munte.

Micul orăşel prahovean, cucerește călătorul însetat de frumos prin pitorescul şi liniştea pe care le oferă încă de la prima întâlnire, făcându-te totodată să înțelegi de ce marele savant Nicolae Iorga a ales această stațiune montană ca loc de refugiu: „era aici [Vălenii de Munte] o pace, o bună înţelegere românească… care te cucerea îndată.

(w882) popasuri f

Iar atunci când acest peisaj este completat de bogăția răsunătoare a cântecului popular, întreg tabloul se transformă într-unul desprins parcă din descrierile lui Iorga. Această valoare a dat-o Festivalul Național de Folclor Dor de munte, un festival care de 3 ani descoperă talente și voci remarcabile ale tinerilor atrași de cântul popular.

(w882) popasuri f

Stau foarte aproape de tinerii talentați ai folclorului românesc. Le urmăresc cu atenție evoluția și încerc să le ofer tot suportul de care au nevoie pentru a evolua pe acest drum. Să nu uităm că și noi cândva, specialiștii de astăzi, am fost ca ei și știu cât de mult contează ca cineva, într-o zi, să iți întindă o mână, să iți spună un cuvânt de încurajare, un sfat, un îndemn și să găsești în aceea persoană un sprijin real. Sunt tineri și pot foarte ușor greși, de aceea este important ca ei să conștientizeze că valoarea unui artist nu constă numai în talentul lui, ci în muncă, dăruire și respectul față de tot ce îi înconjoară.” (Maria Tanase Marin, producătorul emisiunii)

(w882) popasuri f

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcaţi aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android!


13:30 Dăruieşte Românie!

* Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

In sambata Mare, Grigore Lese, actrita Manuela Golescu si Daniel Buzdugan daruiesc fragmente din experienta propriei credinte.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

Învierea, unire în biserică, cu părintele Sorin Zahiu, la TVR 3

Mărturisirea de credință vine de dincolo de granițele României, din comunitatea de români din Atena, Grecia. Descoperiți Taina Zilelor Mari, ...

 

#tvr3