loader
Foto

Galerie foto

Post scriptum la concertul „Unspoken”

Pe 19 decembrie, la ora 21:35, la TVR 3, emisiunea „Remix" a venit cu un post scriptum la concertul „Unspoken” cu Sebastian Burneci şi Orchestra de Cameră Radio.

 

Remix

Trompetistul Sebastian Burneci, şef de partidă Suflători în Big Bandul Radio, este un nume cunoscut de cel puţin 15 ani pe scenele jazz româneşti.

(w882) D5

Dar nu numai jazz, ţinând cont de numeroasele sale colaborări la proiecte discografice ori concertistice ale unor Ştefan Bănică jr, Direcţia 5, Loredana Groza, Voltaj, Horia Brenciu, Urma şi aşa mai departe. Nu puţine sunt colaborările lui în perimetrul muzicii clasice, cu nume importante ale genului.

(w882) Urma

Dar tot jazzul este cel care l-a mişcat, încă din copilărie, atunci când tatăl său, suflător la Roşu şi Negru (trupa reînfiinţată la Iaşi de Nansi Brandes) asculta vinilurile de aur ale muzicii celei mai libere. Şcolit la Constanţa, apoi la Universitatea de Muzică din Bucureşti, Sebastian a avut şansa să studieze în Olanda, cu profesori din toată lumea. În particular, să cânte sub bagheta marelui muzician de origine română Peter Herbolzheimer care a modificat la un moment dat paradigma big bandului.

În ultimii ani, echipa „Remix” l-a întâlnit la festivalul concurs „Johnny Răducanu” de la Brăila, în combo-ul condus de Andrei Tudor, care punea practic în lumină concurenţi din toată Europa. Acolo am aflat de lucrarea „Unspoken”, atunci când era în stadiul de proiect. Devenit certitudine în urmă cu doi ani, discul a fost repus în scenă la Sala Radio, în 29 mai 2019.

(w882) Coperta di

Compoziţiile lui Burneci au fost interpretate de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Simona Strungaru (în acelaşi timp şi orchestrator al pieselor), împreună cu instrumentişti precum pianistul George Natsis, saxofonistul Cristian Soleanu, chitaristul Nicu Patoi, percuţionistul Ghassan Bouz, flautistul Cezar Cazanoi, tambalistul Anatol Cazanoi şi solista Irina Sârbu.

(w882) SB si Orch

După o selecție difuzată anul trecut de Crăciun, în 19 decembrie 2020 de la ora 21:35 vă invităm la un post scriptum!

Credit foto: Facebook - Sebastian Burneci

(w882) Burneci ma

Realizator: Doru Ionescu

11:00 Toţi împreună

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

Transmisiune in regim de direct

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

 

#tvr3