loader
Foto

Galerie foto

Poveştile lu' Pilu: Maestrul driblingului, Gică Dobrin

Soţia regretatului fotbalist Gică Dobrin a fost invitată la o ediţie "Poveştile lu' Pilu'', pe care ați urmărit-o pe 14 februarie pe TVR3, de la ora 13.30.

 

Poveştile lu’ Pilu

"Protectoarea" lui Dobrin, doamna Gica Dobrin, cea care i-a fost alături la bine şi la greu şi l-a cunoscut în profunzime, a acceptat să ne împărtăşească amintiri legate de marele fotbalist, de viaţa personală şi cariera sa. Vom urmări şi imagini de arhivă din documentarul dedicat lui Nicolae Dobrin, produs de TVR Media.

Interviul s-a difuzat în două reprize. Prima parte, pe 7 februarie. A doua parte,  pe 14 februarie, la TVR3, de la ora 13.30.

(w882)

(w882)

"Gâscanul" sau "Prințul din Trivale", cum i s-a spus lui Gică Dobrin, a fost unul din cei mai mari fotbaliști români, un maestru al driblingului, un model în executarea paselor și a loviturilor libere. A debutat în prima divizie la vârsta de 14 ani, într-un meci Ştiinţa Cluj - Dinamo Piteşti, unde şi-a făcut remarcate calitățile tehnico-tactice. A evoluat aproape întreaga sa carieră pentru echipa FC Argeş Piteşti. A debutat în echipa naţională la vârsta de 19 ani, cu ocazia meciul de fotbal RFG - România.

(w882)

A jucat peste 400 de meciuri în Divizia A si a marcat 111 goluri. Deşi ar fi putut, a refuzat să plece la alte cluburi. Exista însa un club pentru care ar fi plecat - Real Madrid. În anul 1972, după un meci cu echipa madrilenă, presedintele Santiago Bernabeu a cerut conducerii de partid din România dezlegarea pentru un transfer, dar partidul l-a refuzat. Faimosul președinte Bernabeu a trebuit să negocieze cu Nicolae Ceauşescu, dar nu a reușit să-l convingă, pentru că Dobrin era considerat un „bun național” și nu putea fi „înstrăinat”. După retragere, Dobrin a rămas aproape de clubul FC Argeş ca antrenor şi director tehnic.

(w882)

***

"Gicu Dobrin era timid, părea sobru, dar era timid."

"Soţul meu era un adept al tribunei...să plece mulţumiţi acasă."

"Gicu era al publicului, dacă nu ar fi fost al publicului, el rămânea la Real Madrid" (Gica Dobrin)

 

***

Realizator: Alexandru „Pilu” Bănoi

 

Puteţi urmări prima parte a interviului pe Canalul oficial TVRCluj:

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3