loader
Foto

Galerie foto

PRIDVOARELE CREDINŢEI – „Postul Mare”

Începând cu duminica în care se citeşte evanghelia Vameşului şi Fariseului, Biserica intră în perioada Triodului. Aceasta are ca punct central Postul Mare, timp al pocăinţei şi al grijii sporite pentru suflet.

 

Pridvoarele credinței

Pe întreg parcursul Postului Mare, slujbele Bisericii au un conţinut deosebit, menit a trezi sentimentul de pocăinţă pentru păcatele săvârşite şi regăsire a lui Dumnezeu Cel plin de iertare şi iubire. Urcuşul spiritual se încheie la sărbătoarea Învierii Domnului, cu împărtăşirea credincioşilor cu Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos, Cel răstignit şi înviat.

Invitatul ediţiei este părintele Hrisostom Rădăşanu, inspector educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de care vom afla ce este urcuşul duhovnicesc şi cum postul poate deveni scară către cer.

În cadrul emisiunii veți putea urmări și un reportaj de la înmormântarea părintelui Iustin Pârvu, de la mănăstirea Petru Vodă – Neamț, realizat de colegul nostru Relu Tabără.

Redactor: Paul Palencsar

O producție TVR Iași și Doxologia Media

 

Pridvoarele Credinței

TVR Iași: sâmbătă, 22 februarie, ora 17.00

TVR 3: sâmbătă, 22 februarie, ora 7.00

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3