loader
Foto

Galerie foto

Pro şi contra cianurilor

În emisiunea “Gândeşte verde” s-a dezbătut luni, 4 noiembrie, subiectul delicat al utilizării cianurilor în mineritul din ţara noastră. Jack Goldstein, inventatorul unei metode alternative, s-a numărat printre invitaţi.

 

Raluca Ghiţă

Realizatorii emisiunii ne vor conduce pe urmele acestui procedeu tehnologic la Baia Mare, unde prelucrarea minereurilor aurifere cu cianuri are o lungă şi nu întotdeauna fericită tradiţie. Vom afla care este soarta lacului cu cianuri existent la Bozânta Mare, acolo unde, în urmă cu 14 ani, barajul a cedat şi s-a produs un accident ecologic de proporţii internaţionale.

În aceeaşi emisiune vom face cunoştinţă cu un personaj devenit cunoscut în ultimele luni de dezbateri referitoare la proiectul miniere de la Roşia Montană, inginerul Jack Goldstein, care a patentat o metodă tehnologică alternativă celei cu cianuri.

Din studio, moderatorul Raluca Ghiţă va discuta cu unul dintre contestatarii mineritului cu cianuri, clujeanul Mihai Goţiu, iar prin telefon vor fi invitaţi Jack Goldstein şi jurnalistul băimărean Cătălin Vischi.

“Gândeşte verde” va fi difuzată pe canalul TVR 3 luni, 4 noiembrie de la ora 18.00.

20:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

Porți deschise către performanță | VIDEO

La Universitatea tehnică din Iași începe o nouă etapă a programului european ”Ingenium”. Invitat în ediția din 16 mai, la "Ziua bună de la Iași" ...

 

#tvr3