loader
Foto

Programele speciale de Ziua Unirii, la TVR 3

Miercuri, 23 ianuarie, de la ora 21.00, urmăriţi ceremonia de acordare a titlului de Capitală Istorică municipiului Iaşi de către Preşedintele Iohannis, iar joi, documentarele care marchează 16o de ani de la Unirea Principatelor Române.

 

În urmă cu 160 de ani, Mica Unire era înfăptuită în 24 ianuarie prin alegerea domnitorului Moldovei, Alexandru Ioan Cuza, ca Domn al Ţării Româneşti.

TVR 3 marchează această zi prin programarea mai multor producţii din inima Moldovei, de la TVR Iaşi. Astfel despre Unirea împlinită în urmă cu 160 de ani, producătoarea Gabriela Baiardi a pregătit documentarele „România s-a născut la Iaşi” (de la ora 14.00), Eroi născuţi în umbra plugului” (de la ora 14.30) şi Zbuciumatul destin al lui Cuza Vodă” (de la 15.30). Tot de la TVR Iaşi, producătorul Vasile Arhire vă aduce de la ora 15.00 documentarul „Unioniştii: Negruzzi, Alecsandri, Kogălniceanu” – despre destinul celor trei eroi cu contribuţii importante la înfăptuirea şi consolidarea Unirii de la 1859, precum şi o minunată frescă a acelei epoci - cuprinsă în documentarul „Balurile în vremea Unirii” (de la ora 16.00).

Seara, de la ora 20.00, la TVR 3 puteţi urmări programul TVR Iaşi: Unirea Principatelor Române - cu o amplă relatare a evenimentelor aniversare desfăşurate în capitala Moldovei pentru marcarea zilei de 24 ianuarie.

Totodată, în contextul acestei aniversări, TVR 3 transmite miercuri, 23 ianuarie, de la ora 21.00, ceremonia de acordare a titlului de Capitală Istorică municipiului Iaşi de către Preşedintele Iohannis.

 

13:05 Arena

*Studioul teritorial Iaşi

*Producător Vlad Arhire

13:55 Teleshopping-Publicitate

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: luni, 23 septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Cult@rt: Festivalul Internaţional de Teatru Transilvania

Cult@rt: Festivalul Internaţional de Teatru Transilvania

publicat: sâmbătă, 21 septembrie 2024

Evenimentul cultural va avea loc între 3 şi 6 octombrie 2024, oferind o celebrare impresionantă a artei în toate formele sale. La prima sa ...

Trăirea credinței creștine și provocările lumii contemporane

Părintele profesor doctor Ovidiu Bârsan poartă un dialog amical cu părintele profesor doctor Daniel Dascălu, director al Seminarului Teologic ...

 

#tvr3