loader
Foto

Recoltarea de celule stem: o necesitate sau marketing?

Celulele stem sunt o soluție posibilă pentru a le reda viața copiilor noștri în caz de boli grave, spun studiile.

 

Veronica Mihoc
Iren Alexoi
Tableta de sănătate

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Celulele stem nu sunt compatibile 100% cu frații și părinții.

“Eu am recoltat celule stem de la primul copil, așa că nu mai trebuie să fac această operațiune și pentru cel de al doilea bebeluș. În caz de ceva le folosesc pe acestea pentru toată familia”, declara o mamă convinsă că celulele stem îi pot ajuta pe toți membrii familiei în caz de nevoie.

GREȘIT! Celulele stem nu sunt compatibile 100% cu frații și părinții.

Celulele stem sunt o soluție posibilă pentru a le reda viața copiilor noștri în caz de boli grave, spun studiile.

La "Tableta de Sănătate" răspundem la întrebări ale părinților legate de procesul de recoltare, compatibilitate, costuri, boli care se pot trata prin transplantul de celule stem sau durata de valabilitate a acestora.

O ediție care vine să lămurească multe necunoscute legate de acest subiect.

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează vineri 27.11.2015 la ora 16.00 pe TVR3 (cu reluare sâmbătă 28.11.2015 la ora 3.30 și luni 30.11.2015 la ora 10.30) iar pe TVR Timișoara sâmbătă 28.11.2015 ora 19.00 (cu reluare duminică 29.11.2015 de la ora 10.00). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


19:05 Documentar-Cine ingaduie ruina si uitarea? Ruga pentru bisericile de lemn din Vaslui

(redifuzare)*Studioul teritorial Iaşi

*În judeţul Vaslui există 55 de biserici de lemn construite acum aproximativ două sute de ani. Mai toate sunt ascunse de ochii lumii, iar a ajunge la aceste lăcaşuri de cult e de multe ori o încercare asemeni unei penitenţe. Doar acolo, în preajma lor, simţi binecuvântarea divină şi rugăciunile înaintaşilor. Deşi au o valoare patrimonială uriaşă nu doar prin arhitectura construcţiei, ci şi prin importanţa obiectelor de cult păstrate sau a cărţilor bisericeşti scrise în chirilică, aceste monumente istorice, majoritatea de categorie A, zac în uitare şi nepăsare. Preoţii şi puţinii enoriaşi care le trec pragul se chinuie să le ţină în viaţă, însă, pe alocuri, timpul nu mai are răbdare. Echipa TVR Iaşi a avut şansa să redescopere aceste altare ridicate la Cârţibaşi, Ştioborăni, Gologofta sau la mănăstirile Pârveşti și Mălineşti, cele două din urmă fiind printre puţinele unde s-au găsit fonduri pentru consolidare şi restaurare.

Producător Maria Florea

20:00 Din arhiva TVR

*Best of

*Emisiunea vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale.

Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

*Sambata Pastelui

Producător Irninis Miricioiu

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

 

#tvr3