loader
Foto

Regional Café dă deşteptarea de la Iaşi, marţi dimineaţa

Regional Café se transmite marţi, 3 decembrie, din studioul TVR Iaşi! De la 7.00 la 9.00 Steliana şi Andrei vă aşteaptă cu o listă întreagă de invitaţi şi subiecte de actualitate din zona Moldovei.

 

Andrei Giurgia
Steliana Orăşanu
BUNĂ DIMINEAŢA, MOLDOVA

Ediția emisiunii de marți 3 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Gimnastica de dimineaţă o facem împreună cu antrenorul Constanţa Ţurcanu. Minutul de frumuseţe ne va înviora de la primele minute ale dimineţii.

Fundaţia Solidaritate si Speranţă organizează vineri, 6 decembrie, începând cu ora 17.00, la Centrul de conferinţe Providenţa, concertul “Poveste din Viflaim”. Invitatul principal al serii este Paula Seling care va concerta alături de bandul ei, şi care ne va bucura cu un repertoriu inedit, specific perioadei.

Pe scenă vor mai urca şi beneficiarii direcţi ai manifestării, copiii asistaţi social prin Cantina Socială “Sfântul Sava” şi prin cele două centre de zi pentru copii “Sfânta Marina” şi “Mia Casa Inculeţ” ale fundaţiei. Centrul Providenţa va găzdui acest eveniment inedit unde participanţii se vor bucura de un decor de sărbătoare, călduros şi plin de emoţie. Despre acest eveniment ne va vorbi Mihaiela Macsim.

Asociaţia Studenţilor Jurnalişti (ASJ) din Iaşi strange, prin intermediul campaniei “Şi eu vreau să zâmbesc de sărbători”, fonduri pentru a ajuta patru copii din Vaslui rămaşi fără părinţi. Copiii au refuzat să se despartă şi să părăsească casa părintească. Cel mai mare dintre fraţi nu are încă 18 ani, dar şi-a asumat rolul de părinte şi munceşte cu ziua prin sat, pentru a aduce un bănuţ în casă şi a-i putea trimite pe cei mici, zilnic, la şcoală. Copiii nu se plâng şi nu cer nimic, dar sărăcia îşi pune amprenta tot mai mult pe viaţa lor: prin acoperişul casei plouă, au nevoie de o butelie, de obiecte de igienă personală şi de obiecte pentru uz casnic, de lenjerii şi, mai ales, de lemne pentru iarna care bate la uşă. La evenimentul caritabil vor concerta Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei. Acesta se va desfăşura marţi, 3 decembrie începând cu ora 19.00 în Dublin Pub. Despre eveniment şi cazurile identificate ne vor vorbi Nicoleta Calance, coordonatorul evenimentului, şi  Corina Gologoţ, PR în cadrul ASJ.

ANCAAR Iași organizează, cu sprijinul Muzeului Unirii Iași, evenimentul special „Muzica Porților Deschise”, care va avea loc în data de 3 decembrie 2013, ora 16:30, la Muzeul Unirii, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. În fiecare an, Națiunile Unite, alocă zilei de 3 Decembrie, o temă. Tema din acest an este „ Ridicați barierele, deschideți uşile: pentru o societate incluzivă pentru toți!”. Invitații speciali ai serii sunt: Mălina Ciobanu, Mihaela și Cristian Gârlea.Doamna Carmen Ghercă, preşedintele ANCAAR ne va oferi mai multe detalii la Regional Cafe.

Conf.univ.dr. Dumitru Iosub ne prezintă mâine dimineaţă cum se va desfăşura Concursul Internaţional de Fagot. Acesta are loc în perioada 3-5 decembrie în Sala Eduard Caudela (Casa Balş) a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi.

Spre finalul ediţiei, ajungem şi la Teatrul Luceafărul. Directorul artistic Oltiţa Cîntec şi regizorul Ion Ciubotaru ne prezintă evenimentele şi premierele din perioada 3-8 decembrie 2013.

Regional Café

TVR Iaşi şi TVR 3, marţi, ora 7.00

13:05 Schiţe urbane

* Studioul teritorial Tg.Mureş

*Emisiunea prezintă săptămânal, secvențe din cultura urbană a spațiului transilvănean

*Masterclass cu regizorul Radu Mihăileanu

Producător Angela Precup

13:30 Picătura de cultură

* Studioul teritorial Tg.Mureş *Pentru o minte sănătoasă, consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

*Bucuria de a dărui bucurie. Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog. (prima parte)

Producător Petronela Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

 

#tvr3