loader
Foto

Regional Cafe - 25 februarie 2014

Regional Cafe vă aşteaptă din studioul TVR Iaşi cu invitaţi de marcă şi subiecte de interes din zona Moldovei.

 

Andrei Giurgia
Steliana Orăşanu
REGIONAL CAFE

În perioada 27 februarie-1 martie 2014, la Iaşi se va desfăşura cea de-a XXIV-a ediţie a Congresului Internaţional al Universităţii “Apollonia”. Tema de anul acesta este: „Pregătim viitorul promovând excelenţa”. Prof.univ.dr. Vasile Burlui, preşedintele Universităţii „Apollonia” şi prof.univ.dr. Carmen Stadoleanu, rectorul instituţiei ajung în studioul nostru cu mai multe detalii.

Ne pregătim de concert. Filarmonica Moldova Iaşi şi Cvartetul Vox Artis ne propun un concert cameral la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Evenimentul va avea loc marți, de la ora 19, iar Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii ne va vorbi despre programul concertului.

Pe 1 şi 2 martie 2014, la Iaşi se va desfăşura Campionatul Naţional de Dans Sportiv, Cupa Naţională Palas, ediţia I. Ce va cuprinde această competiţie şi cine va veni la Iaşi, vom afla de la Radu Bujăniţă, organizator.

Vasile Arhire, jurnalist senior TVR Iaşi, vine în studioul Regional Cafe pentru a face o analiză a Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală, desfăşurată la Vatra Dornei săptămâna trecută.

„United” este spectacolul pe care îl propune pianistul Bogdan Ota ieşenilor, cu două reprezentaţii. Pe 26 și 27 februarie, admiratorii de evenimente speciale sunt invitaţi la Casa de Cultura a Studenţilor din Iaşi. Ce a pregătit pentru acest eveniment ne va spune chiar Bogdan Ota.

Sculptorul Alin Neacşu participă cu lucrarea „femeia zburător” la o competiţie în Republica Moldova care să reprezinte limba română. Ce şanse are artistul ieşean şi cine s-a mai înscris în această competiţie o să aflaţi de la Regional Cafe.

Steliana şi Andrei vă aşteaptă cu drag.

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*In memoriam Valeria Peter Predescu, 15 ani de la plecarea spre veșnicie

Prezentator Alexandru Pugna

Producător Radu Anghel

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3