loader
Foto

Remix: Concert ACCENT, în avanpremiera unui nou disc

Concert  ACCENT – Tulcea în avanpremiera unui nou disc: invitaţia Remixului de duminică, 2 iulie, de la ora 22.00, difuzat la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În vara lui 2004, emisiunea Remix a difuzat un prim reportaj cu trimiteri documentare la istoria trupei de rock progresiv Accent din Tulcea, care nu mai ființa de peste un deceniu.

(w882) accent

Ambiționați, cei doi lideri compozitori – chitaristul Paul Prisada și claviaturistul Nicolae Sava – au refăcut grupul după doi ani, hotărâți să revină și pe piața discografică (după mai multe înregistrări radio și șase piese editate de-a lungul timpului de Electrecord).

(w882) accent

Reunirea din 2006 (cu adiționări din următoarea generație – superchitaristul Călin Grigoriu și flautistul Nicolae Iorga, colaborator Florin Laghia) a continuat cu publicarea de către TVR Media a unui dublu CD și DVD „making of” intitulat „Coincidențe premeditate” (cu aportul substanțial, inclusiv în studioul mobil adus din Germania, al flautistului optzecist Gheorghe Torz) în 2007, ocazie să concerteze și la București.

(w882) accent

Cele câteva concerte din deceniul trecut au revenit asupra compozițiilor și a poeziilor valoroase care le-au detonat din portofoliul optzecist.

(w882) accent

Pe scenă, alături de cei doi soliști și instrumentiști, au mai urcat bateristul Mihai Moraru, chitaristul Vasile Drăgușanu, basistul Florin Lefter.

(w882) concert

Fără o activitate continuă,dar cu noi compoziții, cel mai recent concert difuzat de TVR (în componența: Paul Prisada, Nicolae Sava, Marian Ene - tobe, Dan Nica - bas, Alexandru Cismaru - chitară, Cristian Mihai – nai, Ionică Coman – percuție) se constituie într-o avanpremieră a noului disc „Porto Franco” din toamna lui 2017.

(w882) concert

***

Foto: Arhive personale

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită LIVE pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune direct

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3