loader
Foto

Galerie foto

Remix cu Sarmalele Reci, la TVR3

Duminică, 10 aprilie, la TVR 3, de la ora 22.00, am aflat povestea primilor 10 ani de des-cântece Sarmalele Reci.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Înființată în 1993, trupa rock bucureșteană Sarmalele Reci a contat de la bun început prin textele românești de atitudine (scrise de Florin Dumitrescu), lansând devreme un prim disc la cea mai importantă casă discografică a momentului – „Țara te vrea prost” – ale cărui piese sunt cerute și astăzi.

Pop-rockul (cu influențe extreme, punk și jazz) a fost susținut de la început de instrumentiști nouăzeciști de top: la saxofon Mihai Iordache, la chitara bas Sorin Romanescu, Adrian Borțun și Andi Savastre, la baterie Lucian Maxim, Vadim Tichișan și Adrian Tetrade), până la actuala... majoritate orădeană: Mircea Laszlo Horvath / Vlady Săteanu / Gabi Drăgan.

(w882) Sarmalele

Osatura a rămas până astăzi neschimbată: solistul claviaturist Zoltan Andras și chitaristul Emil Viciu, cu siguranță explicația rezistenței în timp, dublată de lansarea atâtor hituri. O trupă populară de la bun început, nu numai în taverne underground ci și în săli cu ștaif, de la teatre la Centrul Cultural American, Institutul Francez, Wuppertal (în cadrul unui eveniment comun germano – român), Ungaria (un festival de artă alternativă), Londra (1998).

(w882) Sarmalele

Concertul în Rock Forum (formatul Remix din 2004, filmat în Club A) a fost susținut în formula cu Paul Baciu (bass) şi Ionel Tănase „Tase” (tobe), reunind deopotrivă melodii de pe discurile „Aurolac” (1996), „Răpirea din serai” (1999), „Maniac” (2001), „Cântece și descântece” (2003). Cum se va vedea și în emisiune, Sarmalele Reci rămân deopotrivă în muzica românească tânără nu numai prin protest ci și prin melodie, baladele lor numărîndu-se printre cele mai frumoase compoziții postdecembriste.

(w882) Sarmalele

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3