loader
Foto

Remix cu trei poveşti de viaţă… cu cântec, duminică la TVR3

Ediţia de duminică, 30 octombrie, de la ora 22:00 a adus în atenţie trei voci care au învins deceniile: Mariana Ţurcanu, Gilmar Oprişan şi Saviana Stănescu.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

MARIANA ȚURCANU (Stockholm, Suedia).
Solistă pop-rock româncă, originară din Basarabia, cunoscută deopotrivă pentru activitatea cu grupurile Colinda și Diamant de peste Prut, dar mai cu seamă cu trupa rock feminină Secret, la care se adaugă un disc pop în nume propriu şi diverse colaborări cu vedete româneşti de primă mână.

(w882) Secret Mar

(w882) Mariana

Plecată să cânte cu formaţia Ediție Specială în Germania și Suedia, rămâne în ultima dintre ţări. Nașterea celor doi copii a îndreptat-o spre alte meserii, dar a rămas aproape de muzică (membră în juriul preselecției suedeze Eurovision).

(w882) Cu Bittman

(w882) Eurovision

GILMAR OPRIȘAN (Toronto, Canada). Solist pop-rock, cu o activitate underground în România, Gilmaro a renăscut ca artist în Canada, unde a emigrat alături de familie.

(w882) Gilmar

(w882) Gilmar

Singur sau cu grupul Nashpa Sound, este déjà o vedetă, întâlnită frecvent pe afișele serbărilor comunitare din Great Toronto Area (nu numai românești), lansând şi două discuri.

(w882) Gilmar

(w882) Gilmar

Mai mult, la un moment dat a obținut un rol principal într-un musical – „Pigment a musical” – care urma să fie jucat în săli nord-americane de renume.

(w882) Gilmar

SAVIANA STĂNESCU (New York, SUA). După trei volume de poezie publicate în România și mai multe stagii de pregătire în scenaristică în străinătate, dublate de câteva succese europene, Saviana Stănescu se relansează din 2001, de astădată pe scenele uneia dintre capitalele culturale ale lumii, devenind un adevărat „dramaturg pentru mileniul III” (Richard Schechner).

(w500) Saviana

Piesele sale se joacă pe ambele maluri ale Atlanticului, activitatea ei evazându-se în plan pedagogic (Ithaca College, Theatre Arts – printre altele).

(w882) Saviana

(w882) Saviana

Ca puțini alți artiști români din diaspora, Saviana se obligă să fie prezentă și acasă, anual.

(w882) Saviana

(w882) Saviana

Realizator Doru Ionescu

Foto: Arhiva personală

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor (R)

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Apa și creațiile ei unice în natură | VIDEO

Apa și creațiile ei unice în natură | VIDEO

publicat: sâmbătă, 11 mai 2024

O nouă ediție "Călător de Meserie" este difuzată vineri 10 mai, de la ora 18:20 pe TVR Târgu Mureș, sâmbătă 11 mai, de la ora 16:00, pe TVR 3.

Viitorul înseamnă educație: Provocări ale vieții de părinte, în „Lumea de aproape

Părinții și profesorii, aliați în creșterea copiilor, în fața provocărilor lumii de astăzi: o ediție a emisiunii „Lumea de aproape", cu mai multe ...

 

#tvr3