loader
Foto

Galerie foto

„Remix”: despre muzică pop, istorie și folk metal

Ați urmărit un „Remix” cu Quentin Val, An Theos și Alexandru Mamina sâmbătă, 23 noiembrie 2019, ora 22.00, la TVR 3!

 

Remix

Quentin Val (Cosmin Hopârtean) a fost rezident în Bruxelles de mic, urmând o carieră muzicală în urma unor studii de specialitate până la cel mai înalt nivel, la academie și conservator, definitivate de un masterclass în Luxembourg. Dar nu muzica simfonică l-a acaparat, ci aceea pop a generației sale.

(w882)

(w882)

În 2015, când echipa „Remix” a filmat acolo un prim interviu pentru TVR Internațional, vorbea foarte bine limba română, atât din familie cât și pentru că a vrut să scrie și să cânte în limba înaintașilor săi. De doi ani, Cosmin este mutat în Bucureşti; nu oriunde, ci în casa în care a locuit I. L. Caragiale, pe strada cu acelaşi nume... din care mai nou se aud poveşti... cu cântec!

(w882)

La 230 de ani de la Revoluția Franceză și la 50 de ani de la concertul desfășurat la Woodstock, în 11 iunie 2019, istoricul Alexandru Mamina a propus şi a coordonat - la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” - conferința „De la ideile Revoluției franceze la cultura protestului”, unde rock-ul și folk-ul au fost reprezentate de Ilie Stepan si emisiunea „Remix”. După câteva luni, o nouă ocazie să vizităm institutul, de astă dată chiar în biroul întemeietorului Nicolae Iorga, filmând un interviu cu autorul unui interesant volum, plus altul în curs de edificare.

(w882)

De aproape 10 ani, în Bucureşti funcţionează grupul folk metal An Theos. Cu din ce în ce mai multe concerte în ţară şi în străinătate, acompaniate din când în când de discuri, promovate în ultimii ani de videoclipuri conceptuale, rockerii au lansat în această toamnă un nou disc, însoţit de o nouă postare youtube. Urmăriți un reportaj „Remix” cu solistul Florin Costăchiţă şi bateristul Tudor Uscoi!

***

Producător: Doru Ionescu

Credite foto: arhivă personală

 

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

* Adolescența, o întrebare fără răspuns?

Producător Claudia Dănăilă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3