loader
Foto

Galerie foto

O ediţie specială: Remix...Junior

Printre subiectele ediţiei Remix din 13 octombrie, transmisă de la ora 22:00, pe TVR 3:  Remix Junior, Dusty Ride - rock de cursă lungă, jurnalism tânăr la Botoșani şi un portret Alexandra Gavrilă.

 

(w882)

DUSTY RYDE, rock de cursă lungă

De doi ani, grupul bucureștean Dusty Ride urcă pe scenele cluburilor, ale festivalurilor din toată țara. Membrii săi sunt mai vechi în branșă, dar se pare că aceasta a devenit formula care îi mulțumește și pe ei, și pe melomani: Alina-Carmen Ciolcă (voce... dar ce voce!), Mac Marian Aciobăniței (chitară), Adrian Chepa (bass) și Daniel Croitoru (tobe). Trupa s-a rodat cu piese din repertoriul blues și rock, astăzi este recognoscibilă de la prima strofă. Înregistrările recente (ale compozițiilor proprii!:) au provocat un reportaj „Remix” care se dorește o avanpremieră la primul disc. Realizatorii emisiunii recomandă audiția în buclă, în mașină, la drum lung.

 

Remix... Junior! De aici încolo, materiale realizate în echipă (lărgită)...

(w882)

Festivalul-concurs „Porto Franco” (Sulina, 2018). După 20 de ediții de festival-concurs de muzică ușoară, Sulina a reinventat în 28-29 iulie manifestarea pe calapod pop-rock, destinată tinerilor până în 18 ani. Echipa coordonată de Paul Nour, directorul Casei de Cultură, a organizat un prim festival dedicat în fapt vocilor rock (după preselecție intrând în finală doar o singură trupă). Bine și așa, negativele alese reamintind piese celebre din repertoriul autohton de gen. Echipa „Remix” a fost reprezentată în juriu, iar doi prieteni au și filmat câte ceva. La bună (re)vedere / continuare!

 

Jurnalism tânăr la Botoșani

(w882)

Începând cu 2011, ființează la Botoșani, în cadrul Asociației BuzzMedia, cercul de jurnalism „Micii reporteri”. În fapt, o școală alternativă dedicată copiilor și adolescenților. Cunoștințele acumulate de elevii coordonați de Ioana Matfeev sunt aplicate în editarea unei reviste printate, dar și în realizarea emisiunilor pentru o televiziune online. Iar de trei ani, în tabăra de vară „Ai noștri tineri”, finanțată de Consiliul Județean, sunt invitați traineri din peisajul mass media central. Prezentă la Șoldănești, în vara lui 2018, echipa „Remix” a dat credit televiziunii adolescenților din Botoșani pentru un reportaj din tabără și...

(w882)

... Exercițiu de portret Alexandra Gavrilă. Nu este celebră. Poate ar fi fost deja, la câtă muncă și talent presupune începutul de carieră al cantautoarei de numai 19 ani. Are deja o panoplie de înregistrări pop-rock, dar și canto clasic și pian, cu care a început muzica. La un moment dat și-a încercat norocul în Spania… dar nu a fost să fie. Revenită în România, și-a reluat studiile muzicale, a continuat să compună și să înregistreze.

 

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*In memoriam Valeria Peter Predescu, 15 ani de la plecarea spre veșnicie

Prezentator Alexandru Pugna

Producător Radu Anghel

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3