loader
Foto

Galerie foto

Reporter Sud: Călușul

Vineri, 29 mai, de la ora 21:00, la TVR Craiova şi duminică, 31 mai, de la ora 19:30, la TVR 3, vă prezentăm un reportaj dedicat tradițiilor oltenești din preajma sărbătorii Rusaliilor.

 

Dana Preda
REPORTER SPECIAL

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Căluşul, acest dans ritualic exemplar, cuprins în patrimoniul cultural UNESCO, este practicat și astăzi în multe comunități doljene.

Ceata din Malaiesti este una din cetele tinere din Dolj care de Rusalii joacă în gospodăriile oamenilor cele 9 dansuri călușărești.

Călușarii din Malaiesti respectă cu sfințenie ritualul preluat din bătrâni, de la inițiere, jurământ, și costum până la jocurile specifice și cred cu tărie în puterea Călușului de protecție a oamenilor, gospodăriilor și comunității.

Această ediție a emisiunii "Reporter Sud" este difuzată și pe TVR3, duminică 31 mai, de la ora 19.30.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


12:00 Documentar-Nestematele pamantului

* Studioul teritorial Timişoara

*Documentar despre pietrele pretioase

Producător Andrei Boroșovici

13:00 Meseriasii

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Emisiunea Meseriaşiii a descoperit în Transilvania câţiva meşteri curajoşi şi îndărătnici care continuă să lucreze ca odinioară.

*Editie speciala-Bucate alese din batrani culese

Producător Vasile Braic

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3