loader
Foto

„Rialiti şoc” îşi alege „Baba” lunii martie!

În spatele fiecărei sărbători se află cel puţin o poveste transmisă de la o generaţie la alta. Iar luna martie este plină de tradiţii, obiceiuri şi legende.

 

Andrei Borosovici
Rialiti Şoc

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Unul dintre cele mai vechi mituri româneşti este legat de „Babe”, de Babele lunii martie. Credinţa populară spune că începând cu 1 şi până pe 9 martie se alege o zi, sau o babă. Aceasta va putea anticipa norocul şi vremea pe întregul an.

Astfel, dacă vremea zilei de martie, pe care aţi ales-o, este frumoasă şi soarele străluceşte, o să vă meargă bine tot anul. În schimb, dacă vremea este întunecată, nu o să aveţi un an aşa cum l-aţi visat. Pe de altă parte, se spune că dacă ninge sau plouă în acea zi este semn de bogăţie.

Cât mai cred bătrânii în miturile româneşti o să aflaţi în această nouă ediţie "Rialiti şoc".

Emisiunea se difuzează pe TVR3 duminică 1.03.2015 de la ora 16.30 (cu reluare miercuri 4.03.2015 de la ora 21.30 și sâmbătă 7.03.2015 la ora 10.30) iar pe TVR Timișoara luni 2.03.2015 de la ora 21.30 (cu reluare marți 3.03.2015 de la ora 12.30).

4:00 Toţi împreună (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3