loader
Foto

Români fără frontiere

TVR Iași la Lyon

 

Andreea Ştiliuc

În perioada 16-18 februarie 2016, mai multe producții TVR Iași au fost proiectate la Lyon, la invitația Consulatului General al României. Au fost aduse în faţa publicului două documentare despre Matei Vişniec: Parisul lui Matei şi Vişniec, rege la Avignon. De asemenea, au fost prezentate patru filme despre Iaşi, semnate de realizatori din Grecia, Spania, Portugalia și Slovenia, participanți la proiectul „Ia’şi Descoperă - Capitală Europeană a Culturii 2021”. Evenimentele s-au desfășurat la Cinema La Fourmi și la Maison de l’Europe et des Européens. Filmele au fost subtitrate în limba franceză.

La “Români fără frontiere”, aflăm cum au fost primite aceste producții de către publicul format din români stabiliți la Lyon (medici, profesori, cercetători, traducători), dar și din francezi interesați de cultura noastră.

În octombrie 2015, TVR Iași a mai prezentat documentare în Franța, la invitația Institutului Cultural Român din Paris.

Români fără frontiere - TVR Iaşi la Lyon

TVR Iaşi - Duminică, 20 martie, ora 11:30

TVR 3 - Duminică, 20 martie, ora 14:30

realizator - Andreea Știliuc

imagine - Relu Tabără

montaj - Dragoș Brehnescu

12:50 Teleshopping-Publicitate

13:05 Arena

*Studioul teritorial Iasi

Producător Vasile Arhire

 
Înscrierea copilului la creşă poate deveni un stres pentru părinţi | VIDEO

Care este calendarul pentru înscrierea copilului la creşă şi ce documente sunt necesare, am aflat la "Ziua bună de la Iași", ediția din 14 mai, ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

 

#tvr3