loader
Foto

Galerie foto

Spirit și credință: Sfinţii care ocrotesc Oltenia

Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 08:00, la TVR 3 am început o nouă serie de emisiuni Spirit și Credință. În cadrul primei ediții, din grila de toamnă-iarnă, vorbim despre sfinții care ocrotesc Oltenia.

 

Roxana Mihai
Spirit și credință

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Veți avea posibilitatea să cunoașteți chipurile sfinților care au sfinte moaște în diferite așezăminte monahale sau catedrale din Oltenia și care, prin puterea harului, ocrotesc aceste meleaguri și oamenii care locuiesc aici.

Sfinții Serghie și Vah sunt ocrotitorii Olteniei. Aceștia sunt prăznuiți, în fiecare an, pe 7 octombrie.

Capetele celor doi sfinți au fost aduse în țara noastră de Domnitorul Neagoe Basarab. Ele au fost depuse în Mănăstirea Curtea de Argeș, însă, prin hotărârea Sfântului Sinod, ele au fost aduse în Catedrala Mitropolitana "Sfântul Dumitru” din Craiova, pe 25 octombrie 1949, în vremea IPS Firmilian, mitropolitul Olteniei.

Invitații părintelui Adrian Stănulică, moderatorul emisiunii sunt prof. TOMA RĂDULESCU - istoric, și protosinghel VLADIMIR DĂRÂNGĂ – Mare Eclesiarh al Catedralei Mitripolitane din Craiova.

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3