loader
Foto

Tradiţii şi legende bucovinene

Viaţa la ţară, realizator: Sergiu Ciocoiu

 

Sergiu Ciocoiu
Satul meu

A treia ediţie a festivalului intitulat “Tradiţii şi legende bucovinene” a însufleţit comuna Horodnic de Sus, lângă Rădăuţii Sucevei, în weekendul trecut. Manifestarea vine la puţin timp după evenimentul din luna iulie, dedicat cailor.

Sute de oameni au venit aici pentru a se bucura de sărbătoarea câmpenească organizată aici. Gospodari şi artişti populari din 28 de localităţi ale judeţului Suceava s-au adunat pentru a-şi prezenta obiceiurile, dansurile şi cântecele populare.

Festivalul “Tradiţii şi legende bucovinene” este iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu două Grupuri de Acţiune Locală din zonă: GAL Suceviţa – Putna şi GAL „Ţinutul Bucovinei”. Evenimentul a fost susţinut de TVR Iaşi în calitate de partener media.

Un reportaj de la sărbătoarea de la Horodnic va putea fi urmărit pe TVR Iaşi regional, TVR 3 şi www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi în cadrul noului sezon al emisiunii “Viaţa la ţară”, după data de 5 octombrie 2015.

Viaţa la ţară: Tradiţii şi legende bucovinene

Realizator: Sergiu Ciocoiu

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3