loader
Foto

Galerie foto

"Turist în lume": Istorie și prezent în Budapesta si Arles

"Turist în lume" vă invită la o plimbare prin Mica Romă (Arles, Franta) și la o cafea bună, pe o terasă, în Budapesta.

 

Laura Dumbravă
Turist în lume

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+

Denumită și mica Roma din Galia, orașul Arles (Franța) păstrează de pe vremea romanilor unul din cele mai mari amfiteatre din lume. Cu o capacitate de 12.000 de locuri, este locul preferat de localnici sau turiștii veniți să asiste la luptele cu tauri.

Arles este, de asemenea, locul din care pleacă spre intreaga lume milioane de carți editate la Editura Actes Sud.

Orașul, presărat cu vestigii istorice, amintește prin însăși arhitectura sa, de diferitele perioade tumultoase prin care a trecut, un oraș în care artiști, cântăreți, fotografi, scriitori, într-un amestec cosmopolit, își dau întâlnire unii cu alții.

Budapesta, un oras întins peste câmpii și coline, păstrează și el urmele trecutului. Numele său provine de la două cuvinte de origine slavă și înseamnă „apă fierbinte”, cu trimitere la izvoarele sale termale, Budapesta fiind în continuare recunoscută pentru băile termale.

O plimbare prin Budapesta este o adevarată încantare, fie pentru vizitatorul dornic să afle povestea numeroaselor monumente istorice, fie pentru cei care preferă să se opreasca la o terasă, pentru o cafea bună.

Emisiunea "Turist în Lume" se difuzează pe TVR Timișoara, joi 12.02.2015 de la ora 21.00 (cu reluare vineri 13.02 la ora 12.30) iar pe TVR 3 sâmbătă 14.02.2015 de la ora 15.00.

(w882)

22:00 Concert Extraordinar „ORIGINI”

(redifuzare) * Studioul teritorial Craiova

*Nicolae Botgros si Orchestra “Lautarii din Chisinau”

Invitați speciali: Ghigore Gherman, Olguța Berbec și Remus Novac, Mioara Velicu, Ionuț Fulea, Ion Paladi, Vlăduța Lupău, Niculina Stoican, Constantin Enceanu.

Producător Laura Constantinescu

0:00 Cântecul de acasă (R)

*Studioul teritorial Timisoara

*Duet popular-Zorica Savu și Raoul interpretează cântece de petrecere în cadrul unui spectacol cu public.

Producător Felicia Stoian

(Reluare)
 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3