loader
Foto

Un studiu realizat de un român, preluat de "New York Times"

„Cum ne poate ajuta exercițiul fizic să luptăm cu răceala” este titlul sub care New York Times a făcut cunoscut un studiu realizat de un român şi doi coreeni. Detaliile le aflăm din emisiunea "Impact", miercuri, 6 ianuarie, ora 17:00, la TVR 3.

 

Impact

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Site-ul cunoscutei publicaţii americane New York Times a preluat concluziile unui studiu ştiinţific realizat de o echipă formată din profesorul universitar ieşean Tudor Luchian şi doi profesori coreeni.

Studiul arată că exercițiile fizice, în general asociate unui corp sănătos, au efecte demonstrate asupra reducerii inflamației în organism în momentul în care organismul se luptă cu infecții.

În termeni generali, sistemul nostru imunitar reacționează la microbii invazivi prin intermediul mai multor celule. Unele dintre aceste celule nu combat infecția direct, dar în schimb contribuie la apariția unei inflamații. Când ne gândim la inflamații, de obicei ne gândim la febră, umflare și roșeață. Dar inflamația poate fi și bună, deoarece ajută corpul să se vindece atunci când se luptă cu microbii, se precizează în articolul Cum ne poate ajuta exercițiul fizic să luptăm cu răceala, de pe site-ul  New York Times.

Studiul, care a fost publicat şi în revista britanică Scientific Reports, este un rezultat al colaborării dintre echipa Laboratorului de Biofizică Moleculară și Fizică Medicală de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi o echipă de la Universitatea Chosun din Coreea de Sud, în cadrul unui proiect finanțat de guvernul coreean.

***

Emisiunea Impact poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

20:00 Concert „Acelasi drum”

Concert „Acelasi drum” (I)* Studioul teritorial Iaşi

* Concert Corina Tepes si Costi Burlacu

Producător

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3