loader
Foto

Galerie foto

Un weekend cu TIMPURI NOI, la TVR 3

Sâmbătă și duminică, 9-10 iulie, de la ora 22.00, TVR 3 v-a prezentat istoria grupului TIMPURI NOI la 25 de ani de la debut.

 

Remix

Ediția din 10 iulie este disponibilă online pe TVR+.

Povestea grupului etalon al curentului new-wave optzecist din România nu a fost simplu de ilustrat video, pentru perioada de până în 1989. Formația a fost chiar interzisă în câteva rânduri, fiind în topul bășcăliilor la adresa regimului comunist și a politicilor sale culturale. Din fericire, filmările independente din ultimii ani ’80 (dublate de videoclipurile private ale cameramanului TVR Adrian Valentin) dau o idee despre aparițiile inedite ale rockerilor... fără plete.

Ediția din 9 iulie este disponibilă online pe TVR+.

(w235) Disc Timpu(w235) Disc Timpu

Interviurile cu chitaristul Dan Iliescu, solistul vocal Adrian „Artan” Pleşca, fostul organizator Stelian Tănase (cel care i-a promovat pe trupeții new wave în primele ieșiri la rampă) şi cu regretatul nostru coleg sunt însoțite de secvenţe rarisime din Arhiva Multimedia TVR şi din alte surse, între care concerte la Club A (1987, fieful grupului în primii ani), la Teatrul „Constantin Tănase” (1988), filmări din primii ani ’90 (cu componenţele succesive din devenirea trupei, inclusiv cu alte formații ale membrilor originari Timpuri Noi, respectiv B 22 și Direcția 5), concertele extraordinare de la „Cerbul de Aur” (1996), finala concursului european „Decouvertes de Rock a l`Est” - Delta RFI (1997) şi altele.

(w882) Timpuri No

A doua parte a documentarului pune în lumină apogeul unuia dintre cele mai importante grupuri rock de pe scena românească în anii postdecembriști (cea mai bună trupă rock românească, în 1994 – 1995).

Ediţia – comentată de chitarist și solist surprinde apoi perioada 2001 – 2005 în care formația n-a activat, fondatorii săi cântând însă cu proiecte ca Partizan sau Zidd. Revenirea într-o nouă componenţă (cu bateristul Andrei Bărbulescu şi basistul Silviu Sanda) are din nou momente importante (ultimul în emisiune – „Preoteasa - 70 de ani”, noiembrie 2007) aducând, la propriu și la figurat, ...un new wave.

(w882) Timpuri No

(w882) Reuniune T

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3