loader
Foto

Walesa - de la electrician, la câştigător al premiului Nobel pentru Pace

Filmul pe care îl vedem sâmbătă, 31 august, la TVR 3, de la ora 22.15, este portretul făcut de regizorul polonez Andrzej Wajda lui Lech Walesa, câştigătorul premiului Nobel pentru pace şi fondatorul Mişcării Solidaritatea din Polonia.

 

O descriere a vieţii câştigătorului premiului Nobel pentru pace şi a celui care a iniţiat Mişcarea Solidaritatea din Polonia, în timpul evenimentelor din anii 1970, cunoscute drept paşnica revoluţie.

Este, pe scurt, povestea filmului biografic pe care TVR 3 l-a programat sâmbătă, 31 august, la TVR 3, de la ora 22.15 şi care, în 2014, a fost propunerea oficală a Poloniei pentru Oscar la categoria „cel mai bun film străin”. Filmul polonez Walesa (WALESA. CZLOWIEK Z NADZIE), producţie a anului 2013, este creaţia poate celui mai important regizor polonez - Andrzej Wajda, cunoscut şi pentru producţiile Ţara promisă, Omul de fier, Katyn. Robert Wieckiewicz, Agnieszka Grochowska, Maria Rosaria Omaggio fac parte din distribuţia filmului Walesa.

FIlmul poate fi urmărit online, la ora difuzării, exclusiv pe TVR+.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

În 1970, la Gdansk, autorităţile comuniste înăbuşesc sângeros un protest al muncitorilor. Printre ei se află Lech Walesa, un simplu muncitor la şantierul naval, care încearcă să facă faţă problemelor zilnice împreună cu soţia sa, Danuta. El refuză să respecte regulile şi curând se va trezi în fruntea unei revoluţii ce nu doar va răsturna o dictatură poloneză, ci va da brânci şi imperiului sovietic aflat în prag de colaps.

(w882)

Filmul Walesa este portretul făcut de marele regizor Andrzej Wajda lui Lech Walesa, câştigătorul premiului Nobel pentru pace şi fondatorul Mişcării Solidaritatea din Polonia. Un personaj controversat, dar care a ajutat mii de oameni să-şi vadă împlinite visurile de libertate.

(w882)

(w882)

(w882)

La premiera filmului, în 2013, la Festivalul de Film de la Veneţia, Lech Walesa şi soţia sa, Danuta Walesa, au fost primiţi cu ropote de aplauze din partea publicului, care i-a salutat şi aplaudat în picioare.

(w882)

(w882)

(w882)

 

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3