loader
Foto

„A doua emigrare”: Din Dubai la București

Din luxul Dubaiului, înapoi acasă, printre pâinici cu maia şi specialităţi de cafea. O nouă poveste despre cum este trăită „A doua emigrare”: 5 iulie, ora 13:00, la TVR 3 și pe TVR+.

 

A doua emigrare

Povestea pâinii a apărut cu vreo 6.000 de ani în urmă, când o întâmplare fericită a făcut ca un amestec de făină şi apă, în contact cu aerul, să fermenteze şi să capete volum.

Prepararea pâinii este şi una dintre pasiunile Valentinei Pană, o tânără din Bucureşti, de profesie IT-ist, care a lucrat timp de doi ani în Dubai. Cu eforturi mari, Valentina a deschis o afacere în domeniu, cu bani proveniţi din fonduri europene, din munca sa în străinătate, dar şi din vânzarea apartamentului din Bucureşti.

(w882) Din Dubai

Întoarsă acasă, alături de prietenul său, Cristian Negoiţă, a pus în practică ideea de a-şi deschide un business „2 în 1”: brutărie artizanală şi cafenea cu specialităţi de pe tot globul.

Cristian a lucrat tot în Dubai, ca manager într-o companie aeriană, Lipsa familiei şi a prietenilor de acasă şi munca într-un post-cheie, într-o ţară cu o cultură diferită, au însemnat şi pentru el o experienţă deosebită. Însă adaptarea a fost uşoară pentru amândoi. Au făcut un parteneriat şi au găsit locul potrivit din Bucureşti pentru a-şi deschide afacerea.

(w882) Din Dubai

Valentina Pană este unul dintre cazurile fericite pentru care, nu demult, dorul de casă însemna să te urci repede în avion pentru a-ţi vedea familia sau pentru a petrece sărbătorile împreună, iar la întoarcere să suferi la amintirea momentelor petrecute acolo.

Astăzi, o găsim pe Valentina acasă, în România, în mica ei brutărie artizanală, locul unde îşi petrece mai mult de 14 ore în fiecare zi, alături de comunitatea pe care şi-a format-o şi pentru care a creat un adevărat răsfăţ zilnic.

(w882) Din Dubai

Nu este însă o simplă brutărie, ci o poveste a pâinii din toate colţurile lumii şi a croissantului cu maia. Iar Cristian Negoiță are grijă ca cei care-i trec pragul să-şi savureze cafeaua alături de o vorbă bună. Mai mult, fiecare cafea este însoţită de propria poveste, astfel încât clienţii lor să afle că drumul unei cafele porneşte de la fermierul care plantează sămânţa.

Planurile Valentinei si ale lui Cristian sunt legate de business-ul lor şi îşi doresc ca acesta să devină o experienţă unică şi personalizată.

(w882) Din Dubai

Un articol de Gabriela Voinea, jurnalist

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

* Adolescența, o întrebare fără răspuns?

Producător Claudia Dănăilă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3