loader
Foto

A doua emigrare: reveniri din Germania şi Anglia, cu ochii spre viitor

Emisiunea "A doua emigrare" vă propune o nouă ediţie - duminică, 28 mai, la TVR 3, de la ora 12.30.

 

A doua emigrare

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Erich Mocanu a ales ca ţară de imigrare Germania unde a plecat cu familia sa, pe când avea 17 ani.

Şi-a urmat stagiul militar, a lucrat într-o firma de asigurări, ocupându-se de securitatea acesteia, mai apoi ca detectiv particular.

(w882) Erich

După câţiva ani, avea să-şi întâlnească jumătatea, pe Sanda Mocanu.

(w882) sotia

Soţii Erich şi Sanda au devenit părinţii a doi gemeni, dar într-o zi unul dintre ei s-a transformat în înger, înainte  chiar de a împlini 1 an.

(w882) copilul

Tragedia care s-a abătut asupra familiei Mocanu i-a făcut să preţuiască viaţa altfel şi să se uite cu atenţie la cei aflaţi în suferinţă. Aşa a luat fiinţă  Asociaţia  “Chiar şi îngerii au nevoie de îngeri păzitori” .

(w882) erich

Erich Mocanu şi-a găsit vocaţia  şi sprijină numeroase acţiuni care implică lupta împotriva sărăciei şi apărarea drepturilor omului  atât în România, cât şi în Germania.

(w882) Erich

Andrei Ionescu este un tânăr bucureştean, absolvent al Facultăţii de Jurnalism, care a ajuns în Anglia cu un contract pentru o companie de top, lucrând în vânzări online, apoi luându-şi şi al doilea job, acela de manager de bar.

(w500) Andrei

Neadaptarea şi dorul de familie şi de ţară l-au determinat pe Andrei Ionescu să se întoarcă în România cu entuziasm şi cu dorinţa de a–şi deschide un business sau, de ce nu, de a profesa meseria pentru care s-a specializat acasă, aceea de jurnalist.

(w882) Andrei

***

Emisiunea prezintă poveştile de viaţă ale unor români care, după ani  munciţi în străinătate, s-au întors în ţară. În România trebuie să treacă printr-un alt proces de reintegrare, practic trăiesc o a doua emigrare.

Jurnalist: Gabriela Voinea

Producător: Monica Nicolescu

***

(w882) Andrei

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

* Adolescența, o întrebare fără răspuns?

Producător Claudia Dănăilă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3