loader
Foto

"Cântec și Poveste": Aniversarea Ansamblului Timişul din Timişoara

La sfârşitul anului 2014 ansamblul Timişul al Casei de Cultură din Timişoara a aniversat 46 de ani de la înfiinţare pe scena Operei Române din Timişoara.

 

Felicia Stoian
Doriana Talpeș
Cântec și poveste

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În prima parte a emisiunii ne-am întâlnit cu ansamblul de tineret Timişul, dirijor Nicolae Baniciu, instructori coregrafi Maria Dudău şi Lucian Pascariu.

Partea a doua ne-a prilejuit întâlnirea cu orchestra Timişul dirijată de Deian Galetin, iar coregrafia jocurilor de pe tot cuprinsul ţării este semnată de Brânduşa şi Nicolae Stănescu, Toma Frenţescu.

Alături de cele două orchestre ale ansamblului Timişul, dirijate de Nicolae Baniciu şi Deian Galetin, formaţiile de dansatori au adus în scenă suite de jocuri din cele mai reprezentative zone ale ţării.

Tineri interpreţi, colaboratori ai ansamblului de tineret au completat tabloul primei părţi a acestui spectacol.

Nume consacrate ale cântecului bănăţean au cucerit inimile spectatorilor prezenţi în sală: Dumitru Teleagă, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Andreea Voica şi Petrică Moise.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR3 joi 19.02.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 22.02.2015 de la ora 19.00.

3:30 Televiziunea mea (R)

* Studioul teritorial Iaşi

* Sezatoarea din Borlesti

Producător Maria Florea

(Reluare)

4:30 Caravana TVR 3 (R)

*Studioul teritorial Iasi

* La Ciocănești și Fundu Moldovei

Producător Vasile Arhire

(Reluare)
 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3