loader
Foto

Diamantul, frumuseţea din adâncuri

Diamantele i-au fascinat pe oameni mai mult decât aurul sau orice altă piatră preţioasă.

 

Andrei Borosovici

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sunt una dintre cele mai mari pasiuni ale oamneilor. Au provocat nu doar admiraţie, ci şi lupte, au fost deseori pătate cu sânge, dar nimic din toate aceastea nu le-a răpit strălucirea.

Diamantele i-au fascinat pe oameni mai mult decât aurul sau orice altă piatră preţioasă. I-au făcut să creadă că au puteri supranaturale şi au devenit un simbol al rafinamentului, al luxului şi al puterii.

Diamantele sunt prețioase, scumpe, strălucitoare și adorate de lumea întreagă. De-a lungul timpului au servit drept monedă de schimb pentru dragoste, pace sau putere. Au in spate mii de ani de istorie şi nenumarate poveşti.

Oamenii au fost atât de fermecaţi de strălucirea şi totodata de duritatea lor, încât pietrele preţioase au devenit mesageri ai divinităţii. Pe câmpul de luptă, regii purtau pe piept apărători din aur ornate cu diamante și cu alte pietre prețioase. Se considera că ele dau putere și curaj.

Credinţele oamenilor despre diamante au variat de-a lungul secolelor. Unii credeau că purtate pe mâna stânga, montate în bijuterii din aur, aveau puterea de a alunga coșmarurile, spiritele necurate, fantomele și de a liniști animalele sălbatice. Altii credeau că îi confera celui care le poartă generozitate şi virtute.

De când e pe pământ, omul a fost fascinat de nestemate. În vremurile de demult datorită frumuseţii şi puterilor atribuite. În zilele noastre pietrele preţioase sunt un simbol al frumuseţii și al puterii.

Emisiunea "Vest exclusiv" se difuzează pe TVR Timișoara sâmbătă 13.02.2016 de la ora 21.00 (cu reluare duminică 14.02.2016 de la ora 12.00) iar pe TVR3 duminică 14.02.2016 de la ora 14.00 (cu reluare marți 16.02.2016 la ora 3.00). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


 

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Craiova

* Medici și specialiști din domeniul sănătății, sfaturi, scheme de tratament și noutăți legislative

Corpul nostru este un întreg care nu poate fi tratat pe bucăți.

Acesta este și motivul pentru care abordarea interdisciplinară a pacientului este atât de importantă. Discutăm astăzi despre manifestările dermatologice in afecțiunile reumatismale, despre bolile autoimune-psoriazis și artirita psoriazica, lupusul eritematos-boala cu 1000 de fețe și care sunt opțiuni terapeutice in afecțiunile autoimune.

Invitate la TdS: asist univ dr Alina Vilcea, medic primar dermatologie ;-Cristina Ene, medic specialist reumatologie

Moderator Andrada Cojocaru

Producător Daniela Preda

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Arte şi sport la

Arte şi sport la "Ziua bună de la Iași" | VIDEO

publicat: miercuri, 15 mai 2024

În câteva ore începe Romanian Creative Week, evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Europei. ...

Viitorul înseamnă educație: Provocări ale vieții de părinte, în „Lumea de aproape

Părinții și profesorii, aliați în creșterea copiilor, în fața provocărilor lumii de astăzi: o ediție a emisiunii „Lumea de aproape", cu mai multe ...

 

#tvr3