loader
Foto

Galerie foto

Eco Deco la "Gândește Verde"

Grija pentru natură se învață. De la o vârstă cât mai fragedă.

 

Roxana Morun
Gândește Verde!

UPDATE: Ediția emisiunii din 19 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Pentru elevii clasei a IV-a de la Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara, realizarea decoraţiunilor de Crăciun din materiale refolosibile a fost doar un pretext pentru a încerca să ne amintească ce putem face ca să trăim cu adevarat în acest spirit al conservării frumuseţilor şi bogăţiilor naturii.

De la cei mici, dar şi de la doamnele care îi îndrumă, vom afla ce înseamna în opinia lor să “gândeşti verde” şi cum poţi actiona pentru ca cetina bradului să rămână într-adevar verde.

Stareţul Tadei de la Vitovniţa spunea: “Cum îţi sunt gandurile, aşa îţi este şi viaţa!“. Deci, dacă iubiţi natura şi vreţi ca ea să rămână frumoasă, pentru ca şi generaţiile următoare să se poată bucura de frumuseţea ei, gândiţi verde şi acţionaţi ca atare!

Reportajul este difuzat în cadrul emisiunii "Gândește Verde!" pe TVR 3 joi 19.12 de la ora 22.00 (cu reluare vineri 20.12 de la ora 5.00) şi pe TVR Timişoara vineri 20.12 de la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 21.12 de la ora 10.00).


 

7:00 Satul meu

(redifuzare)* Studioul teritorial Cluj

* Istorie si traditii in satul Rasinari, jud. Sibiu

Invitati: Bogdan Bucur, primar com. Rasinari Nicolae Jianu, preot ortodox, Rasinari Dinu Bucsan, nepotul lui Octavian Goga Dumitru Capota, cioban Carmen Olteanu, profesoara de matematica Pavel Diaconu, colectionar Mioara Iacob, muzeograf.

Producători: Radu Anghel, Radu Puscas

7:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Pavel

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3