loader
Foto

Impact – Inovaţii şi premii, toate de la Iaşi

Invitaţii Mariei Florea sunt cercetătorii de la "Petru Poni" din Iaşi, câţiva tineri designeri creativi şi o tânără actriţă.

 

Maria Florea
IMPACT

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

La Impact aveţi şansa să-i cunoaşteţi pe cercetatorii de la Institutul "Petru Poni" care, împreună cu specialişti din alte 8 state europene, au brevetat o serie de invenţii ce vor modifica radical chirurgia cardiovasculara. Valve cardiace, vase de sânge pentru implanturi pe carotidă sau hidrogelurile cardiace nu ar fi existat fără polimerii sintetizaţi la Iaşi.

Apoi, dacă vreţi să aflaţi cum puteţi transforma o chitară veche într-un raft de bibliotecă, mergeţi cu noi în atelierul tinerilor designeri.

Şi nu în ultimul rând, vă vom spune cine a câştigat marele premiu la Concursul Naţional de Teatru în Limba Spaniolă. Mădălina Apetrei, de la Liceul "Dimitrie Cantemir" din Iaşi va veni însoţită de profesoara ei de spaniolă, Vicenta Revert.

O emisiune vie, colorată, numai bună de petrecut o oră în faţa televizorului. De la 5 după-amiază, punct.

Impact

Realizator: Maria Florea

Miercuri, 11 martie, ora 17.00

În direct pe TVR Iaşi, TVR 3 şi TVR+

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

11:00 Toţi împreună

(redifuzare)

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Cluj

Producător Feketelaki Tibor

 
„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" aduce sâmbătă, 4 mai, pe TVR3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe susține un dialog de împăcare și ...

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvr3