loader
Foto

La Mulţi Ani Marius Cîrnu!

Marius Cîrnu se înscrie în elita personalităţilor culturii tradiţionale din Banat. Îl sărbătorim şi noi la emisiunea Cântec şi Poveste împreună cu Gelu Stan.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Născut în luna lui Florar pe pământ timişan la Lighet (astăzi Pădureni), Marius Cîrnu este instrumentist, profesor la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timişoara, dirijor al Orchestrei Radio Timişoara între anii 2003 – 2005, doctor în folclor şi nu în ultimul rând un adevărat păstrător al cântecului curat bănăţan.

Marius Cîrnu se înscrie în elita personalităţilor culturii tradiţionale din Banat. Îl sărbătorim şi noi la emisiunea Cântec şi Poveste împreună cu Gelu Stan, cel care i-a fost ca un părinte încă din adolescenţă şi interpreţii Dumitru Teleagă, Felicia Stoian, Gelu Voicu, Nelu Iencea.

Ne folosim de Arhiva Televiziunii Române şi vă propunem un fragment din documentarul „Cântecul Pământului” realizat de cunoscutul etnomuzicolog Harry Brauner şi unde vom descoperi că în Banatul de munte s-a cântat la cimpoi.

Tot din arhiva TVR urmarim înregistrări cu instrumentisul lugojan Marian Rădulescu.

Emisiunea "Cântec și Poveste" se difuzează pe TVR 3 joi 14.05.2015 de la ora 20.00 iar pe TVR Timișoara duminică 17.05.2015 de la ora 19.00.

17:30 În prelungiri

*Studioul teritorial Timişoara

*Emisiunea prezintă actualitatea sportivă , problemele sportului din zonă, sportul de ieri şi de azi prin prezenţa în studio a unor personalităţi sportive în activitate sau unor foste glorii ale sportului, materiale filmate şi invitaţi despre ramuri sportive mai puţin cunoscute şi practicate.

Producător Florin Mihoc

18:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3