loader
Foto

La "Ora de Vară" este ziua folclorului

Felicia Stoian a propus telespectatorilor o incursiune la Valea lui Liman în cadrul sărbătorii "Nedeea Românilor de Pretutindeni".

 

Felicia Stoian
Ora de Vară

Ediţia este disponibilă pe TVR+

În prima parte a emisiunii, în studioul timişorean al televiziunii române au fost invitaţi interpreta Carmen Popovici Dumbrava şi directorul artistic al ansamblului Banatul din Timişoara, Adrian Scorobete.

Împreuna, cei prezenţi au dezvăluit câteva din secretele longevităţii acestei serbări câmpenesti ce se desfăsoară neîntrerupt încă din anul 1973, devenind una din cele mai îndrăgite manifestări tradiţionale din Banat.

În partea a doua, folosind arhiva TVR ne-am amintit de cântecul Deliei Musunea şi de cel al Anei Pacatiuş – doua voci ale Banatului născute in aceiaşi zi de 2 august.

Emisiunea s-a difuzat în direct pe TVR Timișoara vineri 1.08.2014 de la ora 20.00 (cu reluare pe TVR3 și TVR Timișoara sâmbătă 02.08.2014 la orele 10.00 și respectiv 11.00). 

4:00 Toţi împreună (R)

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 

Carmen Târnoveanu, gazda emisiunii "Dăruiește Românie!" vă așteaptă  sâmbătă, 18 mai, de la ora 13:30, la TVR 3.

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 19 mai, la ora 20.00 pe TVR3 și la ora 23.10 pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa ...

Porți deschise către performanță | VIDEO

La Universitatea tehnică din Iași începe o nouă etapă a programului european ”Ingenium”. Invitat în ediția din 16 mai, la "Ziua bună de la Iași" ...

 

#tvr3