loader
Foto

"Orizonturi sîrbești": Prezentarea liceului Dositei Obradovici

Singurul liceu cu predare în limba sîrbă din România funcţionează la Timişoara din anul 1990, dar învăţămîntul în limba sîrbă pe aceste meleaguri datează de 250 de ani.  

 

Mimo Obradov
Minorități în limba sârbă

Liceul sîrbesc „Dositej Obradovici” din Timişoara are în acest an şcolar 224 de elevi, cu 11% mai mult decît în anul anterior, cuprinde clasele I-XII şi o clasă pregătitoare.

În cadrul ciclului liceal, elevii pot opta pentru profilul matematică-informatică sau cel de filologie-istorie.

Despre managementul şi activitatea didactică a acestei şcoli ne vorbşte directorul Jadran Claniţa.

Emisiunea "Orizonturi Sîrbești" se difuzează marţi 3.03.2015 la ora 12.20 pe TVR3 (cu reluare marţi 4.03.2015 la ora 23.50).

20:00 Din arhiva TVR

*Best of

*Emisiunea "Din arhiva TVR" vă invită să vă bucurați de o serie de întâlniri memorabile cu oameni excepţionali, oameni care au lăsat ceva în urma lor, în teatru, în artă, în literatură, în muzică, în toate domeniile culturale.

Astfel, fiecare ediție a emisiunii vă aduce un strop de cultură, însă acel strop fără de care viaţa fiecăruia ar fi lipsită de substanţă. Şi nu în ultimul rând, cuprinde momente memorabile din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, aceasta cutie cu amintiri unde timpul încetează să mai curgă.

*Maia Morgenstern (II)

Producător Irninis Miricioiu

21:00 Drumul lui Leşe

* Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și de bucurie.

Jurnalist senior Sandrino Gavriloaia

Realizator, moderator Grigore Leşe​

Producător Sînziana Miloşoiu

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3