loader
Foto

Galerie foto

Sîrbii l-au sărbătorit pe Sfântul Sava la Timișoara

Sfântul Sava este prezent în mijlocul sîrbilor pretutindeni în lume, constituind de-a lungul secolelor un fundament al naţiunii. Sîrbii îl venerează şi îl omagiază pe cel care le-a definit identitatea.

 

Mimo Obradov
Minorități în limba sârbă

În România spectacolul de gală se organizează în fiecare an chiar în ziua Sfîntului Sava, în 27 ianuarie, la Opera Română din Timişoara.

În 2015, în faţa publicului care a umplut sala, imnul Sfîntului Sava a fost cîntat de Corul Bisericii Sîrbe din Timişoara-Cetate, sub îndrumarea dirijorului Ioţa Bugarski, cel care a pregătit şi programul muzical al spectacolului.

Partea vorbită, coordonată scenic de tînărul şi talentatul actor Marko Adzic, a fost concepută de către scriitorul Slavomir Gvozdenovici şi interpretată de elevi şi actori ai trupei de teatru sîrbesc din Timişoara, acompaniaţi de orchestra de tamburaşi „Zlatna suza/ Lacrima de aur” din Diniaş. Solist a fost Pera Todorovici.

În partea a doua a concertat renumita formaţie Legende din Belgrad.

Emisiunea "Orizonturi Sîrbești" se difuzează marţi 17.02.2015 la ora 12.20 pe TVR3 (cu reluare marţi 17.02.2015 la ora 23.50) iar pe TVR Timișoara această ediție a emisiunii este difuzată miercuri 18.02.2015 la ora 19.30.

(w882)

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

6:55 Imnul României

7:00 Spirit şi credinţă

*Studioul teritorial Craiova

* Sfânta sărbătoare a Paștelui
Vă propunem în această ediție specială, dedicată sfintelor sărbători pascale, să vorbim despre credință, bucurie, ca daruri pe care mântuitorul Iisus Hristos ni le-a dat, despre marea taină a vieții noastre creștine, Învierea Mântuitorului, ca trecere de la un stadiu de viață la altul. Astfel, Fiul lui Dumnezeu, cel care intră în viața noastră ca o salvare pentru omenire, este alături de fiecare dintre noi. Primim binecuvântarea și cuvintele pline de har din partea ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei.

Moderator preot Marius Reșceanu

Producător Simona Carauleanu

 
De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" a adus sâmbătă, 4 mai, pe TVR 3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe a susținut un dialog de împăcare ...

 

#tvr3