10 LA 10
10 LA 10
Sâmbătă, ora 21:30

TVR 3 vă propune să faceţi cunoştință cu mai multe personalităţi din lumea artistică.

În serii de câte 10 artişti, materialele difuzate sunt realizate de către fiecare intervievat în parte.

Protagoniștii s-au filmat cu telefonul mobil sau cu tableta, răspunzând deschis și jovial la întrebările inedite primite.

Fiecare artist răspunde unui chestionar constituit dintr-o serie de întrebări neconvenționale, unele dintre acestea fiind chiar atipice.

Acest concept este menit să atragă în primul rând publicul foarte tânăr, datorită modului unic prin care fiecare personalitate își va dezvălui frânturi din viața personală și profesională: filmarea cu propriul telefon (tabletă).

Formatul are la bază conceptul de vlogging și este construit pe celebra idee de Chestionar al lui Proust, totodată alternând întrebarea scrisă pe ecran, cu răspunsul video al protagonistului. Fiecare chestionar va fi adaptat meseriei/vocației invitaților, dar va cuprinde și câteva întrebări inedite (menite să stârnească simpatia și atașamentul “urmăritorilor” - followers) de tipul: Dacă ar fi să îți alegi propria poreclă, care ar fi aceea?” sau “Ți se întâmplă să te surprinzi vorbind singur(ă)? Despre ce anume?”.

Totodată “10 la 10” va fi și un concept cultural-educativ prin tipul de întrebări utilizate în cadrul interviului neconvențional. În cele aproximativ 10 minute ale formatului, personalitatea invitată va trebui să răspundă la câteva întrebări menite să dezvolte și cunoștințele generale ale celor care vor urmări interviul.

"Cu toții sunt artiști de nivel internațional și îmi sunt și buni prieteni, astfel că atunci când le-am propus această mică “nebunie” de a se filma singuri răspunzând la întrebările trimise pe mail, mi-au spus DA fără ezitare.  Eram cu toții în perioada de izolare (aprilie-mai) și în acest context atipic a venit și provocarea: să încerce să se reinventeze și să revină în atenția publicului fără să facă nici măcar un pas în afara propriei locuințe. Dacă la început, artiștii au fost destul de sceptici privind valoarea răspunsurilor lor, în momentul în care și-au vizionat materialul finit au realizat că aceste mici filmulețe au reușit să le surprindă personalitatea într-un mod cu totul inedit. Pe de-o parte, caracterul “jucăuș” al conceptului a scos la iveală latura lor destinsă și jovială, pe de altă parte, cele câteva întrebări legate de cărțile preferate, filmul favorit sau tablourile pe care le admiră, au adus în lumină partea lor intelectuală profundă și versatilă", spune producătorul emisiunii, Valentina Băințan.

Arhiva articole
10 la 10 – Un nou ciclu de mini-interviuri neconvenţionale
duminică, 20 septembrie 2020
10 artişti români de nivel internaţional, surprinși în 10 ipostaze - exclusiv la TVR 3, din 19 septembrie, în fiecare sâmbătă de la ora 21.30 şi duminica de la ora 16.30.
 • 21:00
  Nocturne
  *Best of Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Marina Constantinescu
 • 21:50
  Poesis
  *POESIS-un regal de poezie din arhiva de aur a Televiziunii Române. Capodopere ale clasicilor liricii româneşti şi universale în interpretări de referinţă. Producător Ileana Ploscaru Panait
 • 22:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova *În cadrul emisunii Cult@rt continuăm cele două campanii de susținere și promovare a creatorilor și artiștilor contemporani, campanii realizate în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Oltenia, respectiv cu Teatrul Național Marin Sorescu. Invităm astfel telespectatorii să îi cunoască mai bine pe scriitorii din Oltenia și pe actorii naționalului craiovean, dar și să se îndrepte mai mult spre lectură și spre sălile de teatru. Campania "Carte frumoasă, cinste cui te-a scris !" o are ca protagonistă pe traducătoarea de literatură din limba spaniolă, Lavinia Similaru, iar în cadrul rubricii "Ia te uită!" o veți cunoaște pe actriţa Tamara Popescu.La rubrica ,,ateliere & galerii’’ vă invităm să descoperiţi expoziția Lorem ipsum, deschisă la Muzeul de Artă din Craiova de artistului vizual Darie Dup și curatoriată de criticul de artă Horea Avram Producator Anca Toghe
 • 23:00
  Concert VARĂ MAGICĂ 2020
  *Recital Alexandru Tomescu şi Josu de Solaun Seria concertelor Festivalului Internaţional Vară magică este în plin crescendo. Alexandru Tomescu şi Josu de Solaun au împletit poezia cu muzica, prietenia, filosofia, într-un recital ce poate fi pus în topul celor mai interesante întâlniri muzicale. Ambii sunt câştigători ai Concursului Enescu, ambii sunt muzicieni rafinaţi, ambii iubesc poezia, umorul, ştiintele şi ce este mai important , Muzica îi reuneşte! Producător Claudia Robu
 • 00:12
  Garantat 100%
  (R din 27 oct.)
 • 01:00
  Piper pe limba
  *Studioul teritorial Timişoara
 • 01:55
  Suflet Colectiv
  (V0) *Producator Doru Ionescu
 • 02:00
  Cântec şi poveste
  *Studioul teritorial Craiova
 • 02:55
  Suflet Colectiv
  (V0) *Producator Doru Ionescu
 • 03:00
  Cap de afiş
  *Studioul teritorial Tg.Mureş
 • 04:00
  Cult@rt
  *Studioul teritorial Craiova
 • 04:55
  Maşina timpului
  * Studioul teritorial Iaşi Producător Dan Trofin